Trustpilot
Free shipping at SEK 499 / Fast delivery / Free return

Tamme Craft - hantverksbutiken med hjärta


Hej!

Tamme Craft startades 2017 av mig, Maria Hjalmarson Tamme, en kreativ person som gärna skapar med händer och hjärta. Efter många år inom kundservice behövde jag göra en rejäl förändring och jag ville arbeta mer fritt. Tanken om ett eget företag formades sakta under ganska många år och tack och lov fick jag med mig min fina make Mikael på tåget, det bästa stöd och supporter jag kan ha!

Företaget bestod till en början av en webbutik med lager i familjens gästrum och kurser kring köksbordet. Ganska snart väcktes tanken om en egen lokal och sagt och gjort, i december samma år öppnades den fysiska butiken i Åkersberga. Allt detta har gett mig glädje, välmående, nya lärdomar och kunskaper. Jag utvecklas hela tiden med detta och förkovrar mig mer än gärna. Jag har läst kurserna Yllebroderi, Broderi 1 och Broderi 2 på Västerbergs folkhögskola, Konstsömnad grund på HV-skola och en hel del strökurser utöver det. 

Jag testar gärna nya tekniker och saker och letar därför gärna efter roliga och kreativa material för att kunna skapa fritt och på mitt sätt. I vuxen ålder började mitt skapande först med pärlor och smycken, idag är det övervägande textilt i någon form, men det är klart att det dyker upp en och annan pärla i mitt eget skapande. Grannlåtsbroderi är ju en favorit!

Detta ligger till grunden för det utbud vi har i vårt sortiment. Jag gillar att glädja och entusiasmera folk, och dela med mig av mina kunskaper, det får jag utlopp för i våra kurser och på våra kreativa träffar.

Om du har vägarna förbi är du varmt välkommen. Jag hoppas vi ses!


Maria - Tamme Craft