Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Kurser & skapande gemenskapBrodera Sashiko med Elise Nilsson - lördag 11/6 kl 10-15 

Elise är utbildad textillärare och intresset för textil och hantverk har följt henne genom livet som en röd tråd. Hon har fördjupat sitt kunnande om sashikobroderi, genom att delta och få handledning på workshops i Japan. Hon har också skrivit tre handarbetsböcker. På kursen lär du dig det grundläggande för att brodera sashiko och historien bakom tekniken. Inga förkunskaper krävs och kursen passar nybörjare såväl som vana brodöser och brodörer. 

Tag med eget material som tyg, nål och tråd. Tänk ”tag vad du har”, återbruk är ett signum fört denna teknik. Det finns även lite material att köpa på plats.

Till kursen bör du ha med dig linjal, blyertspenna, kulspetspenna, sax, broderinålar med spets och knappnålar. Om du har, ta gärna med textil markeringspenna och ett ljust kopieringspapper för textil. Kika gärna in på Elise´s hemsida sashiko.se för mer inspiration.

Kursen kostar 895 kr och är bindande. I kursen ingår fika inkl. smörgås. Micro och kylskåp finns för den som vill ta med egen lunchmat. Vi håller till i Tamme Crafts butik på Företagsallén 10, Åkersberga (vilken är vår nya adress från mitten av maj) . Hit tar du dig enklast med bil eller Roslagsbanan mot Österskär. Station Åkers Runö ligger precis bredvid vår lokal. 

Du bokar din plats genom att köpa din plats i här vår webbutik. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om deltagandet blir för litet. Då återbetalas hela beloppet. Hos oss är vi friska när vi ses!

Välkommen!

 _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kom och brodera av hjärtats lust!  - Lördag 21 – söndag 22 maj 2022 på Älvkarleö Herrgård. 

Tamme Craft & Skapligt bjuder in till en helg fylld med broderi, god mat & trevligt sällskap i vackra omgivningar på Älvkarleö Herrgård. 

Vi bekantar oss med fritt yllebroderi och guldbroderi. Kursen passar dig som är nybörjare och dig som broderat lite tidigare. Priset är 3990kr per person inkl. kurs & material, boende i enkelrum och mat.
Kursledare är Maria Hjalmarson Tamme och Monica Stålberg. Läs mer HÄR _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hantverksmässan Haendigt 11-14 augusti 2022 i Höganäs - Under dessa dagar hittar ni mig och delar av min butik som utställare. Jag kommer även hålla i några workshops under dessa dagar. All information och anmälan hittar du på deras hemsida https://haendigt.se/


 _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kurs i yllebroderi Arjeplog 22-25 september - Vi möts i Arjeplog för en helg fylld med yllebroderi, god mat, vacker utsikt och en massa skratt. Hornavan hotell ligger precis på stranden till sjön Hornavan, Sveriges djupaste insjö.Kursen i yllebroderi hålls i två dagar och passar dig som nybörjare och dig som har broderat tidigare. Priset är 8990kr och då ingår del i dubbelrum, kurs inkl baspaket av material samt måltider och besök på Silvermuseet. 

Du har dessutom tillgång till hotellets relaxavdelning där du kan njuta i en av bubbelpoolerna eller värma upp dig ordentligt i bastun. Om du vill ha med dig ett sällskap som inte går kursen betalar den personen 5990kr för rum och mat. Du tar dig till Arjeplog på egen hand.

Ett preliminärt schema ser ut så här:

Torsdag 22/9 – Ankomst till Hornavans hotell på egen hand.

Fredag 23/9 – Kursdag 1 

Lördag 24/9 – Kursdag 2 och gemensamt besök på Silvermuseet 

Söndag 25/9 – Hemfärd


Har du några frågor är du välkommen att skicka ett mail till Tamme Craft på [email protected]

Vill du boka din plats gör du det via mail till [email protected]