Trustpilot
🖤

Kurs - Sashiko 11 juni

  • 895 kr
Artikelnummer: sashiko-11-juni

Sashiko är en japansk broderiteknik som ursprungligen har använts för att förstärka och laga trasiga kläder och textilier. Ordet sashiko betyder ”små stygn” ell

Tyvärr är produkten slut, men kontakta oss gärna!

Den 11 juni 2022 kl. 10-15 gästar Elise Nilsson Tamme Craft för en lärorik och inspirerande kurs i sashiko. Elise är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa både barn och vuxna. Intresset för textil och hantverk har följt henne genom livet som en röd tråd. Hon har fördjupat sitt kunnande om sashikobroderi, genom att delta och få handledning på workshops i Japan. Hon har också skrivit tre handarbetsböcker.

Sashiko är en japansk broderiteknik som ursprungligen har använts för att förstärka och laga trasiga kläder och textilier. Ordet sashiko betyder ”små stygn” eller ”små hugg". Traditionellt brukar det sys på indigofärgat tyg i kombination med vit tråd. Nu förtiden används även andra färger på broderierna.

På kursen lär du dig det grundläggande för att brodera sashiko och historien bakom tekniken. Inga förkunskaper krävs och kursen passar nybörjare såväl som vana brodöser och brodörer. Tag med eget material som tyg, nål och tråd. Tänk ”tag vad du har”, återbruk är ett signum fört denna teknik. Det finns även lite material att köpa på plats.

Till kursen bör du ha med dig linjal, blyertspenna, kulspetspenna, sax, broderinålar med spets och knappnålar. Om du har, ta gärna med textil markeringspenna och ett ljust kopieringspapper för textil.

Kika gärna in på Elise´s hemsida sashiko.se för mer inspiration.

Kursen kostar 895 kr och är bindande. I kursen ingår fika inkl. smörgås. Micro och kylskåp finns för den som vill ta med egen lunchmat. Vi håller till i Tamme Crafts butik på Företagsallén 8, Åkersberga (vilken är vår nya adress från mitten av maj) . Hit tar du dig enklast med bil eller Roslagsbanan. Station Åkers Runö ligger precis bredvid vår lokal. Hos oss är vi friska när vi ses!

Du bokar din plats genom att köpa din plats i här vår webbutik. 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om deltagandet blir för litet. Då återbetalas hela beloppet.

Välkommen!

Dela